آموزشیاخبار دنیای دوچرخهراهنمای خرید دوچرخه کودک

آموزش دوچرخه سواری به کودک

دوچرخه برای کودک یکی از بهترین و مهم‌ترین ورزش‌ها و تفریحات جهت رشد جسمی و ذهنی کودک است

آموزش دوچرخه سواری به کودکان

همواره والدین سعی دارند تا برای کودکان بهترین و مناسب‌ترین وسائل ورزشی و تفریحی را مهیا کنند، در این میان دوچرخه کودک یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین وسائل و نیازها برای کودکان است که نقش بسیار قابل توجهی در رشد جسمی و ذهنی کودکان دارد.

یادگیری دوچرخه سواری هیچ سن مناسب و مشخصی نیاز ندارد بلکه به زمان‌بندی رشد جسمی، روحی، سطح راحتی و هماهنگی کودک بستگی دارد. اگر کودکان نمی‌توانند رکاب بزنند صبر کنید تا آن‌ها بزرگتر شوند یا اینکه از دوچرخه‌های تعادلی استفاده کنید. اگر فکر می‌کنید کودک علاقه‌ای به دوچرخه سواری ابراز نمی‌کند صبر کنید تا آماده شوند (معمولا 5 سالگی به بعد). دوچرخه یکی از محبوب‌ترین وسیله‌های بازی و ورزشی در دنیاست. این وسیله دوست داشتنی در خاطرات کودکی اکثریت ما نقش محبوبی دارد و در سنین مختلف دوست داریم که اوقاتی را با دوچرخه سواری کردن سپری کنیم. علاقه به دوچرخه سواری در دوران کودکی بسیار بیشترست و دوچرخه سواری را می‌توان یکی از بهترین ورزش‌های مناسب کودکان دانست.


خرید دوچرخه برای کودکان مسئله‌ایست که اکثر والدین به آن فکر می‌کنند، اما بایستی به این موضوع توجه کنید که این کار خیلی هم ساده نیست و باید بدانید چه دوچرخه‌ای برای کودکتان مناسب‌تر است؟

1)    خرید هوشیارانه

وقتی قرار است برای فرزندتان دوچرخه بخرید سعی کنید سایز چرخ‌های آن مناسب باشد. وقتی فرزندتان روی زین نشسته‌ است باید بدون بلند شدن از روی آن و وقتی پایش را صاف می‌کند به زمین برسد. سعی کنید همیشه دوچرخه سبک‌تری بخرید.

2)    استفاده از چرخ‌های کمکی

چرخ‌های کمکی کوچکی وجود دارند که به فرزندتان می‌آموزد که دوچرخه سواری کند. هم دوچرخه به جای سه‌ چرخه دارند و اعتماد به نفسش بالا می‌رود و هم تعادلش حفظ می‌‎شود. بهتر است حداقل چند هفته فرزندتان با این چرخ‌ها مهارت کسب کند، اما بعد از چند وقت آن‌ها را بردارید و اجازه ندهید فرزندتان زیاد به آن عادت کند.

3)    فضای مناسب

وقتی چرخ‌های کمکی را جدا کردید فضایی مناسب برای دوچرخه سواری فرزندتان پیدا کنید که پر از ستون یا ماشین پارک شده و …. نباشد. دوچرخه سواری در خیابان یا حتی پیاده رو باعث می‌شود فرزندتان به خاطر قرار گرفتن در کنار وسایل نقلیه خطرناک استرس بیشتری بگیرد.

4)    کمک دستی

وقتی قرار است برای اولین بارها فرزندتان بدون چرخ کمکی دوچرخه سواری کند با دست پشت دوچرخه را نگه دارید تا او راه بیفتد و بعد ولش کنید تا خودش به رکاب زدن ادامه دهد. به او بگویید که به جلو نگاه کند نه روی زمین و تا زمانی که تعادلش برقرار شود در کنارش بدوید.

5)    دوچرخه سواری تنهایی

وقتی توانست رکاب بزند و به سمت جلو برود با تمرین بیشتر مهارت بیشتری هم کسب می‌کند و آماده دوچرخه سواری است. قدم آخر این است که راه افتادن را به او یاد دهید که سخت هم نیست. فقط باید بداند که باید رکاب زدن را در حالی شروع کند که یکی از پدال‌ها کاملا بالا و کمی به سمت جلو است.

یکی از موضوعات مهمی که در آموزش دوچرخه سواری به کودک باید لحاظ کنید، این است که آموزش را در فضایی شاد و دوستانه پیگیری کنید تا کودک دچار اضطراب و وحشت نشود. یادتان باشد که همه این آموزش‌ها باید به نتیجه‌ای مثبت بیانجامند نه ترس و تنفر از یادگیری.


اقدامات زیر می‌تواند در فرایند آموزش مفید باشد:

  • زین دوچرخه را پایین بیاورید تا هنگام زمین خوردن، پای کودک به زمین برسد و نیافتد؛
  • از دوچرخه‌هایی که پدال ندارند و فقط برای حفظ تعادل هستند در آغاز یادگیری کمک بگیرید؛
  • از کلاه ایمنی استفاده کنید؛
  • لباس فرزندتان همیشه رنگی باشد که از سوی رانندگان دیگر تشخیص داده می‌شود؛
  • مسیرهای انتخابی برای آموزش امن و خلوت باشند.

آموزش دوچرخه سواری به کودک در سنین ۳ تا ۵ سال باعث می‌شود که احتمال آسیب دیدن او بیشتر شود اما کودکانی که در سنین بالاتر مثلا ۶ تا ۷ سالگی به این مهارت مجهز می‌شوند، بهتر از خود مراقبت می‌کنند و کمتر آسیب می‌بینند. یادتان باشد تا زمانی که چرخ‌های کمکی را از دوچرخه باز نکنید، کودک همچنان به آنها متکی خواهد بود و میلی به یادگیری دوچرخه‌سواری نخواهد داشت. به ویژه، با وجود اسکوتر و اسباب‌بازی‌های چرخ‌دار میل کودکان به دوچرخه‌سواری کمتر هم می‌شود. پس برای ایجاد انگیزه یادگیری و آموزش دوچرخه سواری به کودک باید سعی کنید که خودتان یا اطرافیان کودک هم از دوچرخه استفاده کنند. این کار باعث تحریک میل کودک به یادگیری می‌شود.

 

امتیاز کاربران: 4.4 ( 1 رای)

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. همه ی این راها رو امتحان کردم ولی پسرم کلا از دوچرخه سواری میترسه میشه بگید باید چجوری کمکش کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا